top of page

Data-gedreven oplossingen voor zakelijke groei: van business intelligence tot kunstmatige intelligentie

Wij geloven dat er voor elke organisatie een passende data-oplossing bestaat, ongeacht de beschikbare data, infrastructuur of technische expertise. Wij helpen je graag bij het vinden van deze oplossing door samen de data-uitdagingen te definiëren en onze technische expertise te combineren met jullie domeinkennis.

Wat we doen?

Bij Data Wizards richten we ons op het ondersteunen van zakelijke beslissingen door middel van data & AI. We ontwikkelen applicaties, dashboards en analyses om een efficiëntere bedrijfsvoering mogelijk te maken. Onze kracht ligt in het ontwerpen en ontwikkelen van gebruikersgerichte digitale producten die jouw organisatie in staat stellen om datagedreven te werken.

Samen komen we van complexe problemen tot eenvoudige, duurzame oplossingen die aansluiten bij de processen binnen jouw organisatie.

Onze diensten

Business Intelligence (BI)

In een wereld waarin steeds meer bruikbare data wordt gegenereerd, helpen onze Business Intelligence-oplossingen je om inzicht te geven in de relevante onderdelen van je bedrijfsvoering. Dit leidt tot:

 • Verhoging van de effectiviteit

 • Vermindering van complexiteit

 • Real-time inzicht in bedrijfsprocessen

 • Verbeterde inzichten voor sales, marketing en klantbeleving (CX), dus betere beslissingen

 

Wij maken gebruik van Power Platform en Azure om krachtige BI-oplossingen te leveren die eenvoudig schaalbaar en aanpasbaar zijn. Enkele voorbeelden van ons werk.

 

Sales Performance Dashboard

Een op maat gemaakt Power BI-dashboard dat realtime verkoopgegevens integreert, zodat je verkoopteam direct kan inspelen op trends en klantgedrag.

Marketing Analytics Platform

Een Azure-gebaseerde oplossing die marketingcampagnes analyseert en optimaliseert door klantinteracties en -feedback in kaart te brengen en te voorspellen.

Data Engineering

Een robuuste data-infrastructuur is essentieel voor elke succesvolle data- en AI-strategie. Onze Data Engineering-diensten omvatten:

 • Ontwerpen en implementeren van schaalbare data-architecturen die groei ondersteunen

 • Integreren van diverse databronnen om een samenhangend en toegankelijk data-ecosysteem te creëren

 • Opzetten van data pipelines met dbt voor het efficiënt verwerken van grote hoeveelheden data

 • Waarborgen van datakwaliteit en -integriteit door middel van geavanceerde databeheertoepassingen

 • Optimaliseren van data-opslag en -verwerking voor snellere en betrouwbaardere toegang tot informatie

 

Geïntegreerde Data Lake

Implementatie van een Azure Data Lake om diverse databronnen samen te voegen en een centraal punt te creëren voor data-analyse.

Geautomatiseerde Data Pipelines

Ontwikkeling van dbt-gebaseerde data pipelines die realtime data-integratie en -transformatie mogelijk maken voor een e-commerce platform.

 

Benieuwd naar meer onderliggende techniek en toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, bekijk hier de nadere toelichting en diverse voorbeelden van opgeleverd werk.   

 

Data Science

Om data om te zetten in bruikbare inzichten, maken we gebruik van data analysetechnieken, statistiek, machine learning. Onze datawetenschappers passen algoritmen en statistische modellen toe om antwoorden te vinden op relevante vragen en om trends en patronen te ontdekken die verborgen liggen in jouw data. Met Data Science helpen we je:

 

 • Begrijpen hoe jouw beslissingen en doelen gerelateerd zijn aan jouw acties: waar heb je invloed op en hoe?

 • Verder te gaan dan alleen rapportage, maar ook ontdekken waarom en wanneer de wereld en jouw business verandert.

 • Voorspellende modellen te ontwikkelen die je bedrijfsstrategieën kunnen verbeteren.

 • Data-gedreven beslissingen te nemen, gebaseerd op feiten Automatisering van repetitieve taken, waardoor er meer tijd is voor strategische activiteiten.

We gebruiken onder andere Python en Databricks voor de ontwikkeling van  data science en machine learning modellen. Enkele voorbeelden van ons werk. 

 

Voorspellend onderhoud

Een machine learning-model ontwikkeld in Python en uitgevoerd op Databricks om apparatuurstoringen te voorspellen en onderhoudskosten te verlagen.

Klantsegmentatie

Gebruikmakend van Databricks en Python om geavanceerde klantsegmentatie uit te voeren, waardoor marketingcampagnes beter kunnen worden afgestemd op specifieke doelgroepen.

Onze expertise

We zijn gespecialiseerd in de volgende technologieën en platformen om jou de beste oplossingen te bieden:

 

 • Power Platform / Power BI: Voor het snel ontwikkelen van zakelijke applicaties en visualisaties met low-code.

 • Azure: Voor cloudgebaseerde oplossingen die schaalbaarheid en flexibiliteit bieden.

 • Databricks: Platform voor geavanceerde data-analyse en data-toepassingen.

 • dbt (data build tool): Voor het transformeren en versiebeheer van data in het cloud data warehouse.

 • Python: Voor data engineering, data-analyse, machine learning en automatisering.

Hoe wij werken

Onze aanpak is erop gericht om samen met jou de data-uitdagingen te definiëren en op te lossen. Door jouw domeinkennis te combineren met onze technische expertise in Azure, Power BI en Power Platform, Databricks, dbt en Python, leveren wij maatwerkoplossingen die direct bijdragen aan de strategische doelstellingen van jouw organisatie.

 

Wij zijn jouw partner in het transformeren van data naar waardevolle inzichten, met als doel het optimaliseren van jouw bedrijfsvoering en het verhogen van de concurrentiekracht.

Benieuwd?

Benieuwd wat we voor onze klanten hebben ontwikkeld? Bekijk onze cases

Hoe creëren we data solutions?

Onze manier van werken is gebaseerd op ons eigen 4D-methode. De 4D-methode is gebaseerd op bewezen agile concepten en processen. Al onze projecten kunnen we hierdoor op een gestructureerde manier uitvoeren. Een goede samenwerking met de klant speelt een belangrijk rol voor het uiteindelijke eindresultaat. Binnen de 4D-methode wordt de organisatie daarom nauw betrokken en kan input leveren tijdens het proces in plaats van achteraf.
 

De methode kent 4 fasen: Discover (ontdekken), Design (ontwerpen), Develop (ontwikkelen) en Deliver (opleveren). Lees meer over de 4D-methode.

Data Wizards Solutions.jpg

Contact

Een data solution nodig? 

Neem contact op met Bas Fransen

+31646165358bas@datawizards.nl

bottom of page