Client Case - Taxand

TaxChecker: Zeker over belastingen

Project samenvatting

Uitdaging
Het controleren op de juiste toepassing en uitvoering van de belastingwet- en regelgeving binnen een organisatie is een tijdrovend proces. Uitdaging is om dit proces efficiënter te maken. Dit proces is gefocust op het in kaart brengen van transacties die gecontroleerd moeten worden door de belastingadviseur.

Oplossing
Een applicatie ontwikkelen die na het laden van data uit het eigen boekhoudsysteem steekproeven uitvoert op basis van door de Belastingdienst gehanteerde belastingwet- en regelgeving.

Uitkomst

De applicatie voert controles uit en geeft visueel inzicht in fiscaal relevante informatie door middel van een dashboard. In het dashboard wordt de relevante belastinginformatie uit het boekhoudsysteem gefilterd en dit geeft snel inzicht op het juist toepassen van de belastingwet- en regelgeving. Op basis van de gegenereerde rapportages worden intern controles uitgevoerd. Hierdoor kunnen eventuele onjuistheden proactief worden gecorrigeerd. Door de interne controles van de belastingadviseur bestaat de mogelijkheid dat de Belastingdienst afziet van de voorgenomen belastingonderzoeken.

Martijn Jaegers, TaxAnd: ‘Samen met Data Wizards hebben we het proces voor grote interne controles efficiënt kunnen inrichten. Data Wizards denkt goed met je mee en komt met realistische oplossingen.' 

Project details
Klant >> Taxand Nederland

Industrie >> Financiën en rechtspraktijk

Technologie >> R (language), Shiny Rstudio, Microsoft Excel

In-depth: Controle op juiste toepassing en uitvoering belastingwet- en regelgeving

Taxand Nederland
Taxand Nederland is een onafhankelijk belastingadvieskantoor met een breed scala aan fiscale diensten. Ze zorgen dat organisaties fiscaal efficiënt zijn ingericht en reduceren de administratielast rond belastingzaken en -verplichtingen. Een correcte toepassing van de belastingwet- en regelgeving bij haar cliënten is daarbij een prioriteit.

Discover
In samenwerking met Taxand hebben we de relevante data, processen en wet- en regelgeving in kaart gebracht. De steekproef controle-aanpak en werkwijze van de Belastingdienst zijn hierin opgenomen. Deze informatie is nodig voor het optimaal functioneren van de gevraagde applicatie.

Design
De kennis en informatie uit de discover fase is in de design fase omgezet naar een concreet ontwerp van de applicatie en plan van aanpak. Het ontwerp van de applicatie is tot stand gekomen met input van zowel Taxand en haar cliënten.

Develop

In de develop fase is de applicatie ontwikkeld in Shiny van R Studio. Eerst is er een basis-versie ontwikkeld, vervolgens is aan de hand van testen en feedback de applicatie doorontwikkeld.

Deliver

In de deliver fase is de applicatie opgeleverd. Door middel van deze applicatie is het nu mogelijk om met één druk op de knop inzicht te krijgen in de mate waarin organisaties juist omgaan met relevante Belastingwet- en regelgeving. De applicatie voert controles uit op volledigheid, selecteert relevante transacties en geeft visueel inzicht in fiscaal relevante informatie. Op basis van de door de applicatie gegenereerde rapportages kunnen intern controles worden uitgevoerd en eventuele onjuistheden pro-actief worden gecorrigeerd. Bijkomend voordeel is dat de mogelijkheid bestaat dat de Belastingdienst afziet van voorgenomen belastingonderzoeken in gevallen waarin deze interne controles op basis van de applicatie zijn uitgevoerd.

Data Wizards Solutions.jpg

Contact

Kunnen we jouw organisatie helpen met een data uitdaging?

Neem contact op met Bas Fransen

+31646165358bas@datawizards.nl

Privacyverklaring

Algemene Voorwaarden

Alle rechten voorbehouden

Contact

E: hello@datawizards.nl

T: +31646165358

Reactorweg 301

3542 AD Utrecht

Nederland

©2020 Data Wizards B.V.