top of page

Client Case - Shandong Head

Efficiënt voorraadbeheer met Shiny in Rstudio

Project samenvatting

Uitdaging
Een Chinese leverancier, volledige benutte productiecapaciteit, zes tot acht weken transporttijd en sterk wisselende bestellingen van klanten, zowel qua producten als hoeveelheden. Hoe zorgen we ervoor dat het voorraadbeheer efficiënt en doeltreffend verloopt zonder enorme hoeveelheden werkkapitaal vast te leggen in voorraden? 

 

Oplossing

Een dashboard waarin in één oogopslag zowel de actuele als de verwachte totale voorraad per product en productgroep kan worden bekeken. De verwachte voorraad is gebaseerd op de verwachte vraag en de geplaatste voorraadbestellingen. Daarnaast geeft het dashboard aan wanneer voorraden onder een kritiek niveau dreigen te belanden en biedt suggesties met betrekking tot benodigde voorraadaanvulling.

Uitkomst

Door middel van het dashboard is de onderneming in staat haar klanten continu de producten te leveren die worden besteld. Doordat alle orders vervult kunnen worden neemt de omzet toe terwijl ook de klanttevredenheid stijgt. Dit alles wordt gerealiseerd met minder resources, zowel tijd als geld, als voorheen.  

Project details
Klant>> Shandong Head

Industrie >> Chemisch industrie

Technologie >> Shiny in Rstudio

In-depth: Ontwikkeling voorraadbeheer dashboard  

Shandong Head
Shandong Head is een onafhankelijke producent van cellulose-ethers, opgericht in 1992 in Zibo , China. Met twee productievestigingen, een hoofdkantoor in het commerciële centrum en een verkoopkantoor in Nederland, werken er meer dan 600 mensen bij Shandong Head. 

Discover

In samenwerking met het team van Shandong Head zijn we op gaan bekijken waar mogelijkheden lagen om door middel van het gebruik van data het businessmodel en/of de bedrijfsprocessen te optimaliseren. Uit sessies met het team bleek, dat met name het voorraadbeheer een (te) groot beslag legde op de werktijd. De belangrijkste uitdaging hierbij is om een goed beeld te kunnen verschaffen van de huidige, en in de toekomstige benodigde, voorraden.


Design

Op basis van de bevindingen tijdens Discovery hebben we een ontwerp gemaakt voor het algoritme en dashboard op basis waarvan huidige en toekomstige voorraadniveaus zichtbaar en inzichtelijk worden.  

Develop
Ons ontwerp is vertaald naar een werkend prototype dat door de klant getest is. Naar aanleiding van deze testen en de ervaringen met het prototype zijn er diverse aanpassingen gemaakt en een aantal aspecten toegevoegd. Dit proces heeft zich een aantal malen herhaald.

Deliver
De door de klant geaccepteerde applicatie wordt door ons als een web-applicatie beheerd. Dit betekent 24/7 toegang vanaf iedere locatie. Hiermee kan Shandong Head eenvoudiger haar voorraden beheren en makkelijk inspelen op verzoeken van klanten.  

SHE-Applicatie-v1.gif
Data Wizards Solutions.jpg

Contact

Wil jij ook met onze Data Wizards onderzoeken waar optimalisatie mogelijkheden liggen aan de hand van data?

Neem contact op met Bas Fransen

+31646165358bas@datawizards.nl

bottom of page